Volledig scherm
Het evenement 'Den Bosch onder stoom’ wordt 21 september herhaald. © Peter De Bruijn

Oude stoomlocs tussen Den Bosch en Tilburg

DEN BOSCH/TILBURG - Liefhebbers van stoomtreinen kunnen zaterdag 21 september een ritje in een historisch rijtuig met een stoomlocomotief maken. Het evenement 'Den Bosch onder stoom' is wegens succes geprolongeerd. Er rijden die dag tussen 10.00 uur en 16.00 uur geen twee, maar vier stoomlocomotieven tussen Den Bosch en Tilburg.

,,Unieke exemplaren uit de Baureihe 23. De laatste stoomlocomotieven, die tussen 1956 en 1958 in Duitsland zijn gebouwd'', aldus organisator Martijn Lankhaar. ,,De Duitse sneltreinlocomotief 01.1075 komt ook naar Den Bosch. Dat is die grote locomotief, ja.'' De treinen rijden zes keer op en neer. In Tilburg is in de Spoorzone ook een speciale modelspoor-tentoonstelling te zien. Nieuw is dat de locomotieven vanaf 16.00 uur tot 18.30 uur ook van dichtbij te bewonderen en te fotograferen zijn bij het Bossche station. ,,Je kunt ze dan bijna aanraken'', aldus Lankhaar.

2200 kaartjes

Vorig jaar werden er zo'n 2800 kaartjes verkocht. Dit jaar zijn er, vanwege kleinere rijtuigen en dus minder zitplaatsen, 2200 kaartjes beschikbaar. Lankhaar: ,,We organiseren het evenement onder meer omdat Modeltreincenter 's-Hertogenbosch tien jaar bestaat. Volgend jaar slaan we waarschijnlijk over. Anders worden die locomotieven té gewoon.''