Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe gymzaal van basisschool De Springplank in Vught. Een ‘lelijke rode container’ volgens ouders en omwonenden. © copyright Marc Bolsius

Ouders en omwonenden van basisschool De Springplank in Vught balen van ‘rode container’ als gymzaal

VUGHT - Omwonenden van basisschool De Springplank in Vught willen dat de beplating van de nieuwe gymzaal, die ze een ‘lelijke rode container’ noemen, wordt vervangen door beplating waar planten tegenaan kunnen groeien. Gebeurt dat niet dan willen ze compensatie vanwege waardevermindering van hun woningen. Ze worden gesteund door een grote groep ouders. Dinsdagavond boog de bezwarencommissie zich over hun argumenten.

Het opvallende bouwsel staat aan de achterzijde van de school, grenzend aan de parkeerplaats aan de Vlierstraat en kost zo’n 1,3 miljoen euro. Het is een sterk versoberde variant van het eerdere plan van 1,6 miljoen euro; een multifunctionele, innovatieve én interactieve beweegzaal van steen, passend bij de monumentale school. Die bleek vorig jaar opeens zes ton duurder dan begroot. 

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.