De Diezebrug tussen Citadel en Kop van het Zand (linksboven) en Orthenpoort-Zuid (rechtsboven). De brug uit 1939 verdwijnt en komt (verlaagd) verder van de Citadel af te liggen in een nieuw gebied voor wonen, werken en verblijven.
Volledig scherm
PREMIUM
De Diezebrug tussen Citadel en Kop van het Zand (linksboven) en Orthenpoort-Zuid (rechtsboven). De brug uit 1939 verdwijnt en komt (verlaagd) verder van de Citadel af te liggen in een nieuw gebied voor wonen, werken en verblijven. © Albert van den Boomen

Ouwe trouwe Diezebrug verdwijnt in een nieuwe stadsentree in Den Bosch

DEN BOSCH - Duizenden auto’s, voetgangers en fietsers gaan er per dag over het water van de Zuid Willemsvaart en De Dieze. Nog slechts voor een paar jaar. De zo beeldbepalende Diezeburg in Den Bosch gaat verdwijnen. 

De noord-zuid-verbinding moet plaatsmaken voor een lagere brug die zo ver mogelijk weg komt te liggen van de Citadelkazerne. De gemeente Den Bosch heeft nogal wat ambities met het gebied Kop van het Zand (inclusief Tramkade) en Orthenpoort-Zuid, maar één ding is in ieder geval duidelijk: het is gedaan met de brug uit 1939.