Volledig scherm
Overval in Vught in de zomer van 2015. © Bart Meesters

Overvaller tankstation in Vught na meer dan vier jaar gepakt

VUGHT - Meer dan vier jaar lang kwam hij ermee weg, maar de dader van een gewapende overval op een tankstation in Vught is dan toch aangehouden. Het gaat om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dat meldt een betrokken wijkagent op sociale media.

Het gaat om de overvaller van de Shell-pomp aan de Esschestraat in Vught. In augustus 2015 vluchtte de dader daar weg met een geldbuit. Er werd die vrijdagavond nog wel iemand aangehouden in de buurt. Hij voldeed aan het signalement, maar bleek toch niet de dader te zijn.

DNA-match

De omgeving van het tankstation werd die avond afgezet met linten. De politie stelde de bewakingsbeelden veilig en sprak getuigen, maar de overvaller werd niet meer opgepakt.

Tot deze maand. Door middel van een DNA-match kwam de verdachte in beeld. Hij is ‘recent’ aangehouden, aldus de agent.

  1. Angstige carnavalsavond voor verwarde dochters (14 en 22) in Oeteldonk: ‘Is er GHB in hun drankje gedaan?’
    PREMIUM

    Angstige carnavals­avond voor verwarde dochters (14 en 22) in Oeteldonk: ‘Is er GHB in hun drankje gedaan?’

    DEN BOSCH - Van het ene op het andere moment raakten ze volledig de weg kwijt. De 14-jarige dochter van Maartje viel zaterdag na twintig minuten in de stad te zijn geweest zomaar neer op de Parade in Den Bosch. Vlak daarvoor voelde de 22-jarige dochter van Filiz zich opeens ‘stomdronken’ na slechts een paar biertjes. ,,We vermoeden dat er pogingen zijn gedaan om onze dochters te drogeren”, vertellen twee bezorgde moeders aan het Brabants Dagblad.