Volledig scherm
Medewerkers van Weener XL kijken toe bij een oefening. © Marc Brink/BD

Pand Weener XL ontruimd voor oefening met brandweer

DEN BOSCH - Het gebouw van Weener XL (het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente Den Bosch) aan de Van Herpensweide in Den Bosch werd dinsdagochtend een poosje ontruimd voor een oefening van  Bedrijfshulpverlening (BHV) waarbij ook de brandweer was betrokken.

Tientallen medewerkers moesten het pand verlaten en keken buiten toe hoe een ‘slachtoffer’ bij de ingang hulp werd geboden. ,,Binnen een half uur kan iedereen weer naar binnen’’, zei een van de BHV’ers rond kwart voor elf.

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”