Parkeren in Den Bosch, zoals op de Vughterstraat wordt duurder.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren in Den Bosch, zoals op de Vughterstraat wordt duurder. © Olaf Smit

Parkeren in Den Bosch moet niet de melkkoe zijn

VIDEODEN BOSCH - De parkeerpot in Den Bosch is bijna leeg. Dus moeten de parkeertarieven in Den Bosch in twee jaar tijd met in totaal 0,90 eurocent verhoogd worden. De opbrengsten blijven achter, ruim 3 ton vorig jaar en ruim 1 miljoen minder dan verwacht. Maar hoe komt dat nou? 

De stad is nog steeds populair en het aantal (hotel)overnachtingen neemt toe. Volgens lector Cees-Jan Pen bij het lectoraat De Ondernemende regio is Den Bosch een sterk merk. ,,De binnenstad doet het gewoon heel goed, staat nog steeds in de top-6 van het land. Nee, Den Bosch kan wel een tikje hebben’’, meent de deskundige op het gebied van stedelijke en regionale economie en vastgoed.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.