Het zuidelijke deel van de Pelgrimsche Hoeve waar het parochiebestuur nog een strook grond heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zuidelijke deel van de Pelgrimsche Hoeve waar het parochiebestuur nog een strook grond heeft. © Paul Roovers/BD

Parochie wil geen luxe huizen voor slechts een paar Nulanders: ‘we verkopen bouwgrond niet’

Het bestuur van de Nulandse parochie weigert om zijn bouwgrond in de Pelgrimsche Hoeve te verkopen aan de gemeente Den Bosch. Het wil niet dat er alleen dure villa's en vrijstaande woningen worden gebouwd voor de happy few.  ,,Wij willen zoveel mogelijk sociale woningbouw voor álle Nulanders'. 

 1. Eindelijk, de vergunning is binnen maar stikstof kostte aspergeboer ruim half miljoen euro én opvolging familiebedrijf
  PREMIUM

  Eindelijk, de vergunning is binnen maar stikstof kostte asperge­boer ruim half miljoen euro én opvolging familiebe­drijf

  CROMVOIRT - Regels, regels, regels. Aspergeteler Erik Verhoeven uit Cromvoirt wordt er horendol van. Gedoe over stikstof kostte hem bijna zes ton aan omzet en juridisch advies en misschien belangrijker nog: de opvolging van zijn familiebedrijf. Het populaire tv-programma Binnenste Buiten biedt vrijdag een kijkje in de keuken van het biologische tuinbouwbedrijf.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.