Een impressie van de nieuwe trap Muyserick met eronder door de Boxtelseweg.
Volledig scherm
Een impressie van de nieuwe trap Muyserick met eronder door de Boxtelseweg. © Gemeente Vught

Plaatsen van indrukwekkende trap Muyserick thuis te volgen: ‘Kom niet naar het Maurickplein’

VUGHT - Het belooft een indrukwekkend schouwspel te worden; het plaatsen van de nieuwe trap Muyserick in Vught. De operatie daarom zaterdag te bekijken via een ‘livestream'.  ,,Zodat het hele proces veilig thuis te volgen is", aldus een woordvoerder. ,,We willen ontmoedigen dat mensen tijdens deze coronacrisis massaal komen kijken.”

Het plaatsen van de nieuwe Trap Muyserick is volgens een gemeentewoordvoerder een echt huzarenstukje. ,,De trap wordt getransporteerd over de A2. Met speciaal transport van zo'n 5,5 meter breed. Het transport bereikt via de Grote Gent het Maurickplein.”

Afsluiting Boxtelseweg

Met passen en meten wordt vervolgens ‘het skelet’ op zijn plaats getakeld. De trapconstructie sluit aan op de voetgangersbrug over de A2. ,,Voor dit hijswerk zijn grote kranen nodig. Het Maurickplein en Boxtelseweg moeten daarom worden afgesloten. Ook voor het afwerken van de treden en balustrades is afsluiten noodzakelijk.”

Verbinding naar kasteel

De bekende trap leidt via de voetgangersbrug naar Kasteel Maurick en moest wijken vanwege de herinrichting van het Maurickplein en omgeving. De nieuwe variant is langer en voert over de Boxtelseweg. De twee karakteristieke kolommen, met de wapens van de families Van Beresteyn en de familie Brouart worden hergebruikt. De kolommen zijn vrijwel een kopie van de toegangspoort tot het kasteel aan de overzijde van de autosnelweg.

Quote

De coronabood­schap is om zoveel mogelijk thuis te blijven en afstand te bewaren

Gemeentewoordvoerder, Vught

De werkzaamheden starten zaterdag 4 april om 7.00 uur. De livestream is te zien via www.bezoekvught.nl/live, novo3.nl of Avulo (kanaal 37 Ziggo; kanaal 1303 KPN). ,,Wij raden mensen dringend aan niet naar de plaatsing van de Trap Muyserick te komen kijken. De coronaboodschap is om zoveel mogelijk thuis te blijven en afstand te bewaren.”

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.