Volledig scherm
PREMIUM
De steiger bij Bastion Oranje aan de Zuidwal in Den Bosch. Geen verhuur van bootjes, wél horeca. © Marc Bolsius

Plannen Zuidwalkwartier Den Bosch: Geen botenverhuur, wél kleine horeca bij Bastion Oranje

DEN BOSCH - De verhuur van bootjes bij Bastion Oranje aan de rand van het Bossche Broek past niet bij de rondvaart over de Binnendieze. Het college van B en W in Den Bosch heeft dat idee in de plannen voor het Zuidwalkwartier aan de rand van de Bossche binnenstad laten varen. De mogelijkheid om in het zomerseizoen aan de steiger in de Singelgracht een kleine boot met horeca toe te staan, blijft wél in de uiteindelijke plannen staan.

De plannen voor het Zuidwalkwartier (met als blikvangers de Sint-Cathrienkerk, het voormalige Paleis van Justitie , het voormalige KPN-gebouw met achterliggend terrein, Zuidwal  en het Prins Bernhardplein)  moet in de toekomst een nieuw stukje binnenstad aan de rand van de binnenstad worden. Bij de presentatie en de uitwerking van de plannen is altijd het idee geweest om er woningen te bouwen, ruimte te maken voor bedrijven, kunst, cultuur, vrije tijd, een hotel (in het Paleis van Justitie) en horeca.

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”