Volledig scherm
Vincent Blom (midden) tijdens zijn installatie in Sint-Oedenrode in november 2009. Links bisschop Hurkmans. © Ton van de Meulenhof

Plebaan Blom ziek, bisschop Hurkmans vervanger vieringen in Sint-Jan

DEN BOSCH - Wegens ziekte van plebaan Vincent Blom van de Sint-Jan is bisschop Antoon Hurkmans gevraagd om hem een aantal weken te vervangen. 

Blom is getroffen door een infectie en longontsteking en is zeker een aantal weken uit de roulatie voor de pastorale eenheid H. Maria en H. Johannes. Mgr. Hurkmans, die na zijn afscheid van het bisdom in naar Rome verhuisde, is juist  deze periode in Nederland. Hij vervangt nu voorlopig de plebaan tijdens de vieringen in de Sint-Jan. 

Antoon Hurkmans trad in september 2015 terug als bisschop om gezondheidsredenen. Hij werd drie jaar geleden rector van de Friezenkerk in Rome, een soort parochie voor Nederlanders in de Italiaanse hoofdstad.

Vincent Blom is op 1 februari 2019 benoemd tot plebaan van de Sint-Jan en tot pastoor van de parochie H. Maria. Daarvoor was hij onder anderen pastoor van de H. Odaparochie in Sint-Oedenrode.