Volledig scherm
Volgens burgemeenster Jack Mikkers ‘kan het niet zo zijn dat autobestuurders zorgen voor gevaarlijk weggedrag en anderen een onveilig gevoel geven’. © ANP XTRA

Politie en gemeente Den Bosch pakken hufterig verkeersgedrag aan: ’Dit gaan we vaker doen’

DEN BOSCH - Bij de aanpak van hufterig gedrag in het verkeer in Den Bosch zijn op één dag vijftig bekeuringen gegeven en is voor 2200 euro openstaande boetes geëind. ,,Hufterig rijgedrag pakken we aan’’, zegt de Bossche burgemeester Jack Mikkers. 

Volgens Mikkers ‘kan het niet zo zijn dat autobestuurders zorgen voor gevaarlijk weggedrag en anderen een onveilig gevoel geven’. ,,Je ziet dat dit soort acties, waarbij we als overheid samenwerken, succesvol is. Ons voornemen is dan ook om dit vaker te gaan doen.”

‘Opbrengst is niet mis’

Samen met politie en de sociale recherche zijn in september en oktober verschillende avondacties gehouden. Er werd gekeken naar het verkeersgedrag, de technische staat van de auto’s en het gebruik van alcohol in het verkeer. ,,De opbrengst is niet mis’’, aldus de gemeente. 

Volledig scherm
Burgemeester Jack Mikkers. © Marc Bolsius

De ene dag met vijftig bekeuringen en het innen van 2200 euro openstaande boetes was al op 31 oktober. Het ging om boetes voor het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden en door rood rijden. Verder werden bestuurders beboet voor het niet dragen van een autogordel. 

Wietdealer opgepakt 

Ook het niet hebben van een geldig rijbewijs, het zonder verzekering of met kapotte verlichting rijden is bekeurd. Verder werd een wietdealer opgepakt met een ‘grote hoeveelheid’ softdrugs en een kleinere hoeveelheid harddrugs. 

Bij eerdere controles is een aantal bestuurders van dure auto’s met buitenlandse kentekens aangehouden. Zij moesten alsnog belasting betalen.