Volledig scherm
De Febo in Den Bosch ging in vlammen op. © Bart Meesters/Meesters Multimedia

Politie gaat uit van brandstichting bij Febo in Den Bosch

DEN BOSCH - De politie gaat uit van brandstichting bij de brand bij snackbarketen Febo in Den Bosch. Zo bevestigde een politiewoordvoerster zondagmiddag. Het nog nieuwe gebouw op de Woonboulevard ging in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen op. 

Volledig scherm
De Febo in Den Bosch ging volledig in vlammen op. © Bart Meesters/Meesters Multimedia

De technische recherche is deze zondag bezig met forensisch onderzoek. De plaats delict is met hekken afgezet zodat er niemand bij kan. Ook wordt buurtonderzoek gehouden. ,,We gaan ook kijken wat voor camerabeelden er zijn gemaakt", aldus een woordvoerster van de politie. Of er verband is met de ruit die vorige week werd ingegooid bij dezelfde Febo, kan zij nog niet zeggen. ,,Daar is het te vroeg voor.” 

Tweede keer in ruim drie jaar tijd zonder pand 

Het is de tweede keer in ruim drie jaar tijd dat de snackbarketen Febo in Den Bosch zonder pand komt te zitten. In februari 2016 raakte het pand van de Febo aan de Hinthamerstraat zwaar beschadigd nadat het gebouw van ‘buurman’ Pearle instortte. Febo ging op zoek naar een nieuwe locatie in het Bossche centrum, maar slaagde daar niet in. In juni vorig jaar opende Febo het nieuwe pand aan de Goudsmidstraat, op de parkeerplaats van het nieuwe gedeelte van de Bossche Woonboulevard. 

Ook brand in Tilburg  

Brandweerlieden roken benzinelucht in de buurt van de brandhaard. Beveiligers zagen enkele minuten voordat de brand uitbrak een scooter met twee personen erop wegrijden over de stoep langs de Balkweg. 

In 2017 brandde ook de Febo aan de Heuvelstraat in Tilburg af. Een jaar later heropende de keten hier een nieuwe vestiging. 

  1. Restaurant Croy sluit snel restaurant  in Den Bosch: ‘Zaak loopt minder goed dan verwacht’
    PREMIUM

    Restaurant Croy sluit snel restaurant in Den Bosch: ‘Zaak loopt minder goed dan verwacht’

    DEN BOSCH - Restaurant Croy, gevestigd aan de Pettelaarse Schans in Den Bosch, sluit zondag voorgoed de deuren. Bedrijfsmakelaar Ries Willems die op zoek is naar een nieuwe huurder zei onlangs in het Brabants Dagblad dat ze zaak ‘minder goed loopt dan verwacht’. Volgens hem eindigt het huurcontract pas in november. ,,Maar gezien de kosten vindt de huurder het beter om eerder te stoppen.’’