Volledig scherm
De schade aan het pand aan de Sint Elisabethstraat in Vught waar een inmiddels prominent ex-Satudarah-lid woonde was groot. © Bart Meesters / Meesters Multi Media

Politie toont beelden van vuurwerkaanslag in Vught op ex-lid van Satudarah en hoopt op aanknopingspunten

UPDATEVUGHT  - Door beelden van de dader(s) openbaar te maken, hoopt de politie meer informatie te krijgen over de vuurwerkaanslag die vorig jaar in Vught plaatsvond op een inmiddels ex-lid van de motorclub Satudarah. 

In de nacht van 14 op 15 juni plaatste een man een vuurwerkbom op de ruit van een woning aan de Sint Elisabethstraat in Vught. De bewoners waren thuis maar raakten niet gewond.

Bureau Brabant

Beelden van de aanslag werden maandagavond uitgezonden tijdens Bureau Brabant en worden vanavond getoond bij Opsporing Verzocht. ,,Er zijn tot op dit moment helaas nog geen tips binnen gekomen", meldt een politiewoordvoerster.

Op de beelden zijn twee mannen te zien. Ze kijken even rond en lopen dan weer weg. Even later staat er iemand bij de voorkant van het huis van het ex-Satudarah lid. Het lijkt er op dat hij iets aan de ruit vastmaakt. Wat dat is, wordt even later met een ontzettende knal duidelijk. 

Quote

Er zijn geen gewonden gevallen, maar gezien de enorme explosie had dat ook anders kunnen zijn

Woordvoerder, Politie

Het betrof een vuurwerkbom, zo krachtig dat de ruiten uit de sponningen vlogen. De bewoners en omwonenden zijn ontzettend geschrokken van dit geweld. ,,Er zijn geen gewonden gevallen, maar gezien de enorme explosie had dat ook anders kunnen zijn", aldus de woordvoerster.

Na afloop van het incident startte de recherche meteen een onderzoek en sprak met de bewoner en met mensen uit de buurt.  

Officiële waarschuwing

Burgemeester Roderick van de Mortel van Mortel nam het incident hoog op en stuurde de bewoner een ‘officiële waarschuwing’. Dat houdt in dat bij een volgend incident er maatregelen worden genomen zoals een tijdelijke uithuisplaatsing of sluiting van de woning. Dat gebeurde bijvoorbeeld eerder in Den Bosch. Nadat zijn woning werd beschoten met een automatisch wapen mocht de 33-jarige Faysal L. voor de veiligheid van omwonenden drie maanden niet in of rond zijn huis komen. 

Hevig geschrokken

De hevig geschrokken buurtbewoners die door de enorme knal rechtop in hun bed zaten, ontvingen van de burgervader een steunbetuiging. Zij kenden de achtergrond van hun buurtgenoot, gaven aan vaak auto's en motoren te zien maar eerder geen overlast van het Satudarah-lid te hebben ervaren. 

De ex-Satudarahman is inmiddels verhuisd en woont niet meer in Vught. Hij meldt dat hij blij is dat de politie de beelden uitzendt en heeft er alle vertrouwen in dat iemand de daders kent. ,,Dit duurt nu al zeven maanden maar ik ben ervan overtuigd dat het uitkomt. Het is voor mij heel belangrijk om te weten wat er is gebeurd.”