Volledig scherm
Antwoord op vragen vanuit de Bossche politiek. © Jos van de Ven/BD

Politieke vragen in Den Bosch kost samenleving ruim 200.000 euro

DEN BOSCH – Discussies in het verleden in de Bossche politiek om niet over alle onderwerpen schriftelijke vragen te stellen om zodoende ook geld te besparen, hebben niet tot resultaten geleid. In 2018 zijn door de partijen 174 artikel-33 vragen gesteld, goed voor ruim 200.000 euro aan kosten op rekening van de gemeente.

Het aantal vragen van de partijen aan het college van B en W is de laatste jaren niet afgenomen: in 2016 waren dat er in totaal 176, en een jaar later 171. 

De PvdA stelde het afgelopen jaar de meeste vragen: 28. Gevolgd door Bosch Belang met 24 en De Bossche Groenen en de SP met ieder 18. Nieuwe partijen in de raad, na de verkiezingen in maart, wisten in ruim een half jaar de weg ook wel te vinden: PVV (7 vragen), Leefbaar Den Bosch (6).

Tussen de 1000 en 1200 euro

Volgens een gemeentewoordvoerder kost het beantwoorden van een vraag gemiddeld tussen de 1000 en 1200 euro. Hoeveel tijd het geven van een antwoord kost, wordt niet bijgehouden.

  1. Bijeenkomst in provinciehuis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmigranten voortaan internationals. Dat klinkt beter’

    Bijeen­komst in provincie­huis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmi­gran­ten voortaan internatio­nals. Dat klinkt beter’

    DEN BOSCH - Zelfs als de economische groei stilvalt, blijft in Noord-Brabant structureel grote behoefte aan arbeidsmigranten. Oorzaak: de uitstroom op de arbeidsmarkt door pensionering is groter dan de instroom van jonge werknemers. ,,Alleen al in de techniek lopen we eind 2020 tegen een tekort aan van 20.000 mensen. Arbeidsmigranten zijn dus geen probleem, maar bittere noodzaak.”