Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Bolsius

Proef Zayaz: vijftien extra huishoudens in gedeelde of gesplitste woning

DEN BOSCH - Woningcorporatie Zayaz is in Den Bosch begonnen met een proef om een aantal grotere eengezinswoningen om te bouwen voor woningdelen.

Een aantal gesplitste woningen heeft een gezamenlijke ingang, maar elke bewoner heeft er een zelfstandige woning. Andere gedeelde woningen hebben ook een gezamenlijke ingang, maar daar delen bewoners bijvoorbeeld ook de keuken en woonkamer. In oktober al wil Zayaz een beeld van de ervaringen hebben en is ook bij 600 huurders onderzocht wat de wensen en mogelijkheden zijn. 

  1. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
    video

    Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

    VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.