Volledig scherm
De spitsbus van de Maaspoort naar het station in den Bosch zou volgens de PvdA sneller kunnen. © Marc Bolsius

PvdA Den Bosch: Spitsbus Maaspoort kan sneller en waarom niet via Empel?

DEN BOSCH - De PvdA in Den Bosch is blij dat er vanaf december een spitsbus tussen de wijk Maaspoort en het station gaat rijden, maar denkt dat door de route aan te passen de reistijd korter kan én Empel in de route opgenomen kan worden. Dat Empel niet in de route is opgenomen, noemt de partij een gemiste kans.

Volgens de PvdA volgt de spitsbus vanaf Orthen niet de snelste route naar het station; via de Royal Welshbrug naar de achterzijde van het station, en niet naar de voorzijde van het station,  zou twee minuten schelen. Een halte opnemen in Empel, aan de Kasteeldreef op 150 meter van de eerste bushalte in de Maaspoort, zou voor Empelaren maar liefst 25 minuten schelen. 

45 minuten tussen Empel en station

Volgens Gert-Jan van Rooij en Fouad Kabbouti van de PvdA loopt de reistijd in de spits tussen Empel en het station in Den Bosch op tot 45 minuten. De partij wil dan ook dat het college van B en w met busvervoerder Arriva en de provincie aan tafel gaat om de route van de spitsbus aan te laten passen. 

  1. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
    video

    Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

    VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.