Volledig scherm
Rapper Snelle © Bevrijdingsfestival Brabant

Rapper Snelle en Memphis Maniacs naar bevrijdingsfestival Den Bosch

DEN BOSCH - Rapper Snelle treedt op vijf mei op bij het Bevrijdingsfestival. Op de Petterlaarse Schans treedt verder ook de Memphis Maniacs, Zuco 103, Muyayo Rif, Ten Times A Million, A Rose en The LaFontaines op, maakt de organisatie bekend.

Rapper Snelle wil op 5 mei ‘ heel de festivalweide laten zingen’, geeft hij aan. De rapper is onder meer bekend van nummers als Reünie en Smoorverliefd. De Memphis Maniacs is een festivalband die onder The Prodigy in de mix gooit met Pharrell, Toto en AC/DC, ‘met ingenieus muzikaal knip- en plakwerk, onverwachte combinaties en een ongekende energie’. Muyayo Rif brengt verder ‘een zomerse cocktail van ska, rock, reggae en latin’. 

Het programma op de Pettelaarse Schans duurt van 12 tot 23:30 uur en de toegang is gratis. 

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.