Volledig scherm
Villa Zionsburg is inmiddels gerestaureerd. © Jan Zandee

Rechter: onderzoek naar onrechtmatig handelen voormalig bestuurders Marggraff Stichting nodig

VUGHT - De rechter laat een onafhankelijk onderzoek doen naar onrechtmatig handelen van voormalige bestuurders van Marrobel bv dat de nalatenschap beheert van de Vughtse excentrieke landgoedeigenaar Ewald Marggraff.  

Daar heeft de Ondernemerskamer van het gerechtshof in Amsterdam toe besloten. De huidige bestuurders van Marrobel bv. hadden daarom gevraagd.  

Ewald Marggraaf richtte Marrobel in 1988 zelf op. Hij overleed in december 2003 bij een brand in zijn Villa Zionsburg in Vught. Na zijn dood is zijn vermogen ondergebracht in een stichting. Onder anderen vader Frits Bevort en zoon Hein waren bestuurder van Marrobel bv dat het vermogen beheerde. 

In september 2017 trad een nieuw bestuur aan dat vader en zoon Bevort in december 2018 aan de kant zette.  Het nieuwe bestuur twijfelde sterk of in  de periode  van 3 mei 2012 tot 20 september 2017 geen wanbeleid is gevoerd en familieleden van Marggraff bewust buitenspel zijn gezet.  Volgens de huidige bestuurders is sprake  van ondeugdelijke verslaglegging, gebrekkige informatieverstrekking en belangenverstrengeling door de oud-bestuurders.

Die oud-bestuurders zelf hadden de Ondernemerskamer gevraagd om juist onderzoek te doen naar hun opvolgers. Maar daar ziet de rechter geen aanleiding voor.  

  1. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
    PREMIUM

    Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

    DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.