De familie De Laat heeft zich na een intermezzo bij Fort Isabella weer helemaal opgeladen voor het vervolg van de fietstocht.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie De Laat heeft zich na een intermezzo bij Fort Isabella weer helemaal opgeladen voor het vervolg van de fietstocht. © Chris Korsten

Regen gooit flink roet in eten bij Leyetocht

HELVOIRT - Al meer dan vier decennia vormt de Leyetocht een begrip onder de Brabantse toertochten. Anders dan de laatste jaren was er wel aanzienlijk minder animo voor het fietsfeest, dat zes afstanden herbergde. Doordat op zondagochtend de regen van geen ophouden wist, bleef de teller steken op 444 deelnemers.

,,Ken je het raadsel over Bert en Ernie? Bert ís er nie!”, verklapt Jesse de Laat proestend van het lachen. De 10-jarige knul uit Valkenswaard, die samen met zijn vader Ursus en zijn bijna twee jaar oudere broer Tijmen de 25 kilometer fietst, heeft de grootste lol. Zijn vierjarige zusje Nienke zit ogenschijnlijk comfortabel in het fietsstoeltje en is daardoor eveneens van de partij. ,,“Het regent, dat klopt. Maar we zijn toch niet van suiker?”, reageert Tijmen.