Volledig scherm
PREMIUM
Zo'n 200 leerlingen van groep 3 en 4 uit de Bossche wijk de Maaspoort doen spelletjes uit de nieuw ontwikkelde Rekenbeweegbox. In het midden studente Jenneke Kradolfer die een coördinerende rol speelt bij dit project. © Olaf Smit

Rennen en rekenen gaan prima samen dankzij Rekenbeweegbox

DEN BOSCH - Rekenlessen in de gymzaal of op het schoolplein. Waarom niet? De eerste ervaringen met de nieuw ontwikkelde Rekenbeweegbox, een speelse manier van rekenen, zijn positief.

Jenneke Kadolfer (19), student Sport en Bewegen aan het Koning Willem 1 College (KW1C), pakt er vier dobbelstenen bij. Degene die we allemaal kennen met per vlak één tot en met zes stippen, maar ook eentje met zes hogere getallen, met plaatjes van bewegingsoefeningen en met rekenopdrachten (kleiner dan, gedeeld door). ,,Daarmee kun je allerlei oefeningen bedenken, specifiek voor groep 1, 2, 3 en 4.’’

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.