Dirk Hover midden 2017 in zijn juist geopende restaurant.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Hover midden 2017 in zijn juist geopende restaurant. © Bob van Rooij

Restaurant Taste Bij Dirk kan coronacrisis niet doorstaan: ‘Ik heb faillissement aangevraagd’

DEN BOSCH - Dirk Hover heeft dinsdag het faillissement aangevraagd van zijn restaurant Taste Bij Dirk waarmee hij midden 2017 is gestart aan de Verwersstraat in Den Bosch. Hij zet zijn nabij gelegen wijnbar wel voort. ,,Daar zit nog genoeg vet op de botten om de coronacrisis te doorstaan. Maar dat is niet het geval bij Taste Bij Dirk’’, zegt Hover.

,,Ze waren verbijsterd’’, zegt de ondernemer over de negen medewerkers in vaste dienst die van hem te horen kregen dat hij het faillissement zou aanvragen. ,,Deze periode van het jaar is voor mijn zaak belangrijk om een buffer op te bouwen voor de maanden dat mensen uitwijken naar zaken met een terras. Door de sluiting vanwege de coronacrisis kan ik de buffer niet opbouwen. En omdat je er vanuit mag gaan dat het einde nog niet in zicht is van de de sluiting heb ik de knoop doorgehakt en het faillissement aangevraagd.’’

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.