Volledig scherm
Links het pand waar voorheen Remington zat. © Olaf Smit

Reünie voor oud-medewerkers van schrijfmachinefabriek Remington

DEN BOSCH - Oud-medewerkers van schrijfmachinefabriek Remington houden dit jaar weer een reünie. De fabriek, die tot 1985 in het huidige Paleiskwartier gevestigd was, produceerde op het hoogtepunt honderden typemachines per dag.

Ad Noij en Jo van der Burgt organiseren de reünie, die zal worden gehouden in Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel. De organisatie hoopt dat meer dan honderd oud-medewerkers langskomen. Bij de laatste reünie, alweer enkele jaren geleden, kwamen meer dan 150 mensen langs. Er werkten ooit 800 tot 1200 mensen in het pand dat momenteel door Avans Hogeschool wordt gebruikt aan de Onderwijsboulevard. Remington zat daar van 1952 tot het faillissement van Remington in 1985.

De reünie is op 20 oktober van 14 tot 17.30 uur. Aanmelden kan via de facebookpagina van Remington reünie

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”