Romy, Nikki en Maylin met hun opkikkers
Volledig scherm
Romy, Nikki en Maylin met hun opkikkers © eigen foto

Romy, Maylin en Nikki: opkikkers voor senioren van meer dan 50.000 strijkkralen

ROSMALEN - Wel eens kralen gestreken? Vast wel met de kinderen. Alleen nooit zoveel tegelijk als de zussen Nikki (8) en Romy (13) en vriendin Maylin (13). Maar liefst meer dan 50.000 kraaltjes gingen er afgelopen dagen in Rosmalen door hun vingers  en ze werden omgetoverd tot 125 kleurrijke kikkers.

,,Opkikkers", zegt Romy.  ,,Om de 120 bewoners van de Annenborch op te beuren. We hadden 5 reservekikkers, voor het geval er een paar kapot zouden gaan.”

Het idee ontstond toen de drie het binnenblijven wel een beetje beu waren en zich verveelden. Moeder Sylvia Gallé kwam op het idee om de strijkkralen weer eens te voorschijn te halen en iets te maken voor de bewoners van de Annenborch. In het zorgcentrum waren ze er enthousiast over. 

het begeleidende briefje voor de bewoners.
Volledig scherm
het begeleidende briefje voor de bewoners. © eigen foto

,,Met strijkkralen speelden we vroeger ook vaak”, zegt Romy.  Samen met vriendin Maylin en zus Nikki werden de kralen eerst op kleur gesorteerd. Volgens de meiden waren het er meer dan 50.000, misschien wel 60.000. Want op de potten stond namelijk hoeveel kralen er ongeveer in zaten.   

Blaren in de handen

Na een week waren ze de kralen wel helemaal beu, zeggen de meiden eerlijk.  En anders moeder Sylvia wel, want die moest de 125 opkikkers strijken. ,,Ik had er bijna de blaren van in mijn handen staan.”

In een grote doos werden de 125 kikkers bij de voordeur van de Annenborch neergezet. Naar binnen mochten ze niet natuurlijk. Maar de kleurrijke kikkers stieren inmiddels de kamers van de bewoners. 

125 unieke opkikkers voor bewoners van de Annenborch.
Volledig scherm
125 unieke opkikkers voor bewoners van de Annenborch. © eigen foto