De zusters van de Choorstraat vormen een erehaag als de auto met daarin de kist met het stoffelijk overschot van bisschop Mutsaerts in augustus 1964 van hun klooster naar het bisschopshuis aan de Parade wordt gebracht.
Volledig scherm
De zusters van de Choorstraat vormen een erehaag als de auto met daarin de kist met het stoffelijk overschot van bisschop Mutsaerts in augustus 1964 van hun klooster naar het bisschopshuis aan de Parade wordt gebracht. © BHIC fotocollectie bisdom

Rond de Choorstraat wonen al 200 jaar zusters: ‘Onze toekomst ligt hier niet meer’

Een bescheiden herdenking was het onlangs, de viering van het 200-jarig bestaan van de Zusters van de Choorstraat. De eerste en enige congregatie die in Den Bosch is gesticht en er nu nog haar moederhuis heeft. 

  1. Den Bosch krijgt grote, groene woonwijk tussen stadion en station
    PREMIUM

    Den Bosch krijgt grote, groene woonwijk tussen stadion en station

    DEN BOSCH - Zo’n 1.000 tot 1.800 woningen, veel groen, een sportcluster en heel misschien wel een nieuw station. De ambities voor een nieuwe wijk tussen station Oost en het tenniscomplex van Bastion Baselaar achter stadion De Vliert in Den Bosch zijn groot. De naam is in ieder geval al gekozen: Vliertkwartier. ,,Het liefst zouden we morgen een schop in de grond zetten, maar dat kan natuurlijk niet. Maar we staan wel te popelen’’, reageert wethouder Roy Geers van Ruimtelijke Ordening.