Volledig scherm
PREMIUM
De doodgeschoten Martie Heesbeen woonde in dit landhuis in Rosmalen. © Google Street View/Politie

Rosmalenaar Joey D. moet cel in voor doodschieten van zijn oom Martie Heesbeen

DEN BOSCH - Rosmalenaar Joey D. (27) is vandaag door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot 15 jaar en 6 maanden celstraf voor het doodschieten van zijn oom Martie Heesbeen (49) eind 2014. De straf is zoals op 10 december vorig jaar werd geëist door de advocaat-generaal. De moeder van het slachtoffer was aanwezig bij het uitspreken van het arrest. 

Ook zaten een nicht en enkele vrienden van Martie Heesbeen in de zaal. Joey D. liet verstek gaan.  

Volgens het hof is bewezen dat hij zijn oom met voorbedachten rade heeft doodgeschoten toen deze zijn hond uitliet. De rechtbank sprak de man eerder vrij wegens gebrek aan bewijs.

In de vroege avond van 2 december 2014 liet Heesbeen zoals altijd zijn hond uit. Zijn neef reed op een scooter naar de plek waar zijn oom, liep. Hij wachtte tot twee hardlopers zijn oom waren gepasseerd en loste toen van dichtbij enkele schoten op hem af.

In de buurt van de plaats delict is een vuurwapen aangetroffen en in de buurt van de woning van de verdachte is later een scooter teruggevonden.

  1. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
    PREMIUM

    Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

    DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.