Volledig scherm
Het spoorvak bij de Spoorstraat in Rosmalen. © Paul Roovers

Rosmalens spoor in trek bij koperdieven

ROSMALEN - Dieven hebben de afgelopen weken verschillende malen koperen leidingen gestolen van het spoor in Rosmalen.

In de nacht van zondag op maandag gebeurde dat voor het laatst nabij de Spoorstraat langs het voormalige stationsgebouw van Rosmalen, even na middernacht. Volgens de politie bleef het deze keer bij een poging tot diefstal.

Op 27 augustus lukte het de dieven wel om in de vroege ochtend  stukken leiding mee te nemen. Daardoor raakte de spoorwegovergang in de Molenstraat buiten werking en moesten treinen bij de overweg stapvoets rijden en geluidssignalen gebruiken om weggebruikers te waarschuwen.

Op 15 augustus was het op een ander stuk van de spoorlijn tussen Den Bosch en Nijmegen ook raak. Toen werden koperen leidingen gestolen bij het spoor langs de de T.M. Kortenhorstlaan en de Sprokkelboschstraat. 

Volgens woordvoerder Rene Vegter van ProRail zegt dat er geen sprake is van een hausse aan diefstallen. Integendeel, de woordvoerder van ProRail heeft het idee dat het een stuk minder is de laatste jaren. ,,Zeker in vergelijking met 2017. Als er diefstallen zijn, krijgen wij daar ook altijd meldingen van. Maar die zijn er eigenlijk maar weinig, zeker landelijk gezien. “

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”