Volledig scherm
Het spoorvak bij de Spoorstraat in Rosmalen. © Paul Roovers

Rosmalens spoor in trek bij koperdieven

ROSMALEN - Dieven hebben de afgelopen weken verschillende malen koperen leidingen gestolen van het spoor in Rosmalen.

In de nacht van zondag op maandag gebeurde dat voor het laatst nabij de Spoorstraat langs het voormalige stationsgebouw van Rosmalen, even na middernacht. Volgens de politie bleef het deze keer bij een poging tot diefstal.

Op 27 augustus lukte het de dieven wel om in de vroege ochtend  stukken leiding mee te nemen. Daardoor raakte de spoorwegovergang in de Molenstraat buiten werking en moesten treinen bij de overweg stapvoets rijden en geluidssignalen gebruiken om weggebruikers te waarschuwen.

Op 15 augustus was het op een ander stuk van de spoorlijn tussen Den Bosch en Nijmegen ook raak. Toen werden koperen leidingen gestolen bij het spoor langs de de T.M. Kortenhorstlaan en de Sprokkelboschstraat. 

Volgens woordvoerder Rene Vegter van ProRail zegt dat er geen sprake is van een hausse aan diefstallen. Integendeel, de woordvoerder van ProRail heeft het idee dat het een stuk minder is de laatste jaren. ,,Zeker in vergelijking met 2017. Als er diefstallen zijn, krijgen wij daar ook altijd meldingen van. Maar die zijn er eigenlijk maar weinig, zeker landelijk gezien. “