Irene van Boxtel en Roy Snijders met hun drie adoptiekinderen Haye, Luan en Jun (vlnr).  Jun is inmiddels geopereerd
Volledig scherm
Irene van Boxtel en Roy Snijders met hun drie adoptiekinderen Haye, Luan en Jun (vlnr). Jun is inmiddels geopereerd © Marc Bolsius

Rosmalense Jun moet nog een keer onder het mes in Amerika

ROSMALEN/LOS ANGELES - De 5-jarige Jun, 3,5 jaar geleden vanuit China geadopteerd door Irene van Boxtel en Roy Snijders uit Rosmalen, heeft zijn operatie in Amerika er op zitten. De jongen heeft een frommeloor, een mondspleet en lijdt aan het syndroom van Goldenhar, met asymmetrie als belangrijkste kenmerk. 

Om hem te kunnen laten opereren - kosten: 50.000 euro -  begonnen zijn adoptieouders in mei een crowdfundingsactie. Zij kozen voor de Amerikaanse dokter John Reinisch omdat hij in één operatie meerdere zaken kan aanpakken.

De arts kreeg niet alles gedaan, omdat er tijdens de operatie complicaties optraden. Omdat het risico op nog meer complicaties te groot werd, moest hij na negen uur stoppen. Hierdoor is Juns oor nog niet helemaal klaar en is zijn mond niet geopereerd. Over een half jaar tot een jaar moet hij opnieuw onder het mes.

Financiële gevolgen nog bekijken

Het geld dat Van Boxtel en Snijders niet via crowdfunding bijeen krijgen - de inzameling heeft tot nu toe 23.000 euro opgebracht en een week overnachten in Los Angeles  - kunnen ze lenen via een stichting. Wat het vervolg financieel betekent, moeten ze nog bekijken. De focus nu ligt op het herstel van Jun. De twee adopteerden eerder al Haye (10) en Luan (8).