Harvy Schouten moet tot juli wachten tot zijn zonnepanelen worden aangesloten door Enexis.
Volledig scherm
PREMIUM
Harvy Schouten moet tot juli wachten tot zijn zonnepanelen worden aangesloten door Enexis. © copyright Marc Bolsius

Ruim 800 zonnepanelen gelegd: maar geld terugverdienen ho maar

BERLICUM - Harvy Schouten van Dierenvakantieboerderij De Lofert in Berlicum zoekt de zon op. Hij heeft ruim 800 zonnepanelen op het dak van zijn bedrijfspanden laten leggen. Maar nu kan Enexis de enorme vraag niet aan en geen kabels leggen. En dus gaat bij Schouten de zon maanden voor niks ‘branden.’

Het is een enorme investering. Want 815 zonnepanelen leggen, dat is niet niks. Zeker niet als er ook nog hele dure kabels gelegd moeten worden van je bedrijf naar het dichtsbijzijnde transformatorhuis, een paar honderd meter verderop. Ook nog een kostenpost van een slordige 20.000 euro. En juist bij die laatste actie, het leggen van de kabels, komt er letterlijk een kink in de kabel.

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.