Volledig scherm
PREMIUM
De school als afleveradres voor pizza, shoarma en friet. De meeste scholen hebben het liever niet © Getty Images/iStockphoto

Scholen zien liever geen pizzabezorger; maar óók geen vette hap uit de supermarkt

DEN BOSCH - Leerlingen die op school een pizza laten aanrukken; ze bestaan. Al hebben sommige scholen in deze regio méér zorgen over de supermarkt om de hoek; waar hordes jongelui in pauzes ongezonde hap inslaan.

Eén keer stond de pizzabezorger aan de receptie. Om de bestelling van een leerling af te leveren. Die is onverrichter zake weer weggestuurd, vertelt Jean Wiertz van het Bossche Sint-Janslyceum. ,,Wij willen een gezonde school zijn”, luidt zijn belangrijkste argument. ,,En het is niet te organiseren”, is een ander. Eén pizza krijg je nog wel op de juiste plek bezorgd. Maar wat als honderd leerlingen een pizza, een broodje shoarma of een döner kebab laten aanrukken? Dan heeft de receptionist geen leven meer. 

  1. Stichting wil ‘pronkstuk’ van Regiment Wielrijders laten restaureren

    Stichting wil ‘pronkstuk’ van Regiment Wielrij­ders laten restaure­ren

    VUGHT - De bijna negentig jaar oude geschilderde stamboom van het Regiment Wielrijders gemaakt door kunstenaar Beltman uit Deventer is in slechte staat. De stamboom is één van de pronkstukken van de museale wielrijderscollectie die vijf jaar geleden werd teruggebracht naar haar plek van oorsprong: de Isabellakazerne. De stichting Fort Isabellakazerne wil het schilderstuk laten restaureren maar heeft onvoldoende financiële middelen.