Volledig scherm
Oefening van de Reddingsbrigade bij Fort Crevecoeur. Medewerkers van de Reddingsbrigade verzorgen op 13 oktober een demonstratie tijdens de Veiligheidsdag. © Roel van der Aa

Shermantank en kantelsimulator tijdens Veiligheidsdag in Den Bosch met 50 organisaties

DEN BOSCH - Wat doe je bij een ernstig ongeluk? Wat kan je doen als je een verwarde persoon ziet? Op dit soort vragen wordt op 13 oktober antwoord gegeven tijdens de Veilheidsdag waar zo’n 50 organisaties aan deelnemen. Een groot gedeelte van de binnenstad is van 11.00 tot 17.00 uur gereserveerd voor deze dag. Het gaat om het Stationsplein, Stationsweg, Visstraat, Hooge Steenweg, Markt en het Burgemeester Loeffplein.

Volgens de gemeente wordt nog ‘volop gewerkt’ aan de invulling van de dag. Maar zeker is dat bijdragen worden geleverd door onder meer de politie, brandweer Brabant-Noord, ambulancedienst, buurtbemiddeling en buurtpreventieteams. Ook Arriva, douane, EHBO en het Rode Kruis zijn vertegenwoordigd.

Reddingsactie in de Dommel 

Medewerkers van PowerUp073 besteden aandacht aan veilig sporten, verantwoord alcoholgebruik en voorkomen van overgewicht. Wie op een veilige manier wil meemaken wat het betekent om met een auto over de kop te gaan kan daar voor terecht in een rij- en kantelsimulator. Medewerkers van de Reddingsbrigade verzorgen een reddingsactie in de Dommel.

Een deel van de Markt is gereserveerd voor de marechaussee, brandweer en politie. ,,Kinderen kunnen zich laten fotograferen op een politiemotor. Je kunt beleven hoe een aanhouding wordt verricht. En worden surveillance-auto’s en brandweervoertuigen geparkeerd’’, aldus wijkagent burgerparticipatie Roel van de Groes die nauw betrokken is bij de organisatie.

Duizenden bezoekers 

Omdat dit jaar wordt gevierd dat Den Bosch 75 jaar geleden werd bevrijd, komt op de Markt een Sherman tank te staan die daarbij een rol speelde.

,,De Veiligheidsdag die kleinschalig was opzet was met medewerking van onder meer de politie en brandweer is uitgegroeid tot een grootschalig project’’, aldus Van de Groes. Hij verwacht enkele duizenden bezoekers.

Volledig scherm
. © .