Volledig scherm
Nieuw uiterlijk voor de winkels op station Den Bosch © NS

Smullers en andere zaken in passerelle op de schop: station Den Bosch krijgt 'frisser’ uiterlijk

straatbeeldDi 14 jan. Even geen kroketje uit de muur: de Smullers op station Den Bosch ondergaat momenteel een grondige verbouwing. Ook de andere zaken in de passerelle volgen, al zal de verbouwing daar minder ingrijpend zijn.

Volledig scherm
Verbouwing van winkels en horeca op station Den Bosch © Marc Brink/BD

,,Alle winkels in het midden van het station krijgen van buiten een andere look”, geeft een woordvoerder van de NS aan. Dan gaat het dus onder meer om de Etos, de Broodzaak en Swirls. ,,We gaan de grijze platen langs de zijkanten aanpakken. Daarmee moet het allemaal wat frisser worden.”

De doorgang zal daarbij altijd open blijven voor reizigers. Alle winkels en horecazaken blijven ook gewoon open, geeft de zegsman aan. Behalve dus de Smullers: die grijpt de verbouwing aan om de hele uitstraling van de zaak wat op te frissen. Het concept zal verder wel grotendeels hetzelfde zijn. 

De werkzaamheden moeten eind januari al zijn afgerond.

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

Volledig scherm
Verbouwing van winkels en horeca op station Den Bosch © Marc Brink/BD
  1. Eerbetoon aan levenskunstenares Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Eerbetoon aan levenskun­ste­na­res Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Zinsbegoochelende ogen die je diep in het onderbewuste raken. De Bossche kunstenares Bianca Tangande schilderde graag ogen. Spiegels van de ziel als poort naar een ultieme kunstbeleving. Want Tangande had een onverzadigbare honger naar alles wat kunst ademde. Van performances en tekenwerk, tot schilderijen en textielkunst. Een levensgenieter die met flair en ruimhartigheid iedereen wilde enthousiasmeren voor de kunsten.