Volledig scherm
PREMIUM
File op de A2. © marc bolsius

Snelheidsproef tegen files en ongelukken op snelweg A2 krijgt geen vervolg

DEN BOSCH - Een experiment van Rijkswaterstaat heeft afgelopen jaar niet geleid tot minder files en ongelukken op de A2 tussen Empel en Waardenburg. De proef met lagere maximumsnelheden in de ochtend- en avondspits krijgt daarom geen vervolg. De uitkomst is niet verrassend voor de automobilisten die tijdens het experiment in oktober en november vorig jaar vast stonden op de snelweg richting Utrecht.

In afwachting van grote investeringen zoekt Rijkswaterstaat naar kleine maatregelen die meer lucht geven op knelpunt A2. De proef met een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur in de ochtend- en avondspits past in die zoektocht. ,,Met deze maatregel wilden we de kans op schokgolven door rembewegingen verkleinen, zodat het aantal kop-staartbotsingen mogelijk afneemt en als gevolg daarvan ook de extra files”, stelt woordvoerder Maurice van de Graef. 

  1. Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrijding drugsindustrie
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrij­ding drugsindu­strie

    Oude tijden herleefden afgelopen zaterdag op het CDA-congres in Amsterdam, waar de Bossche bisschop Gerard de Korte de christendemocraten mocht toespreken. Later op de dag zou CDA-leider Sybrand Buma een pakket aan voorstellen presenteren om de georganiseerde misdaad harder aan te pakken. Buma tapte uit het inmiddels vertrouwde vaatje van zero tolerance: zwaardere straffen en meer bevoegdheden voor politie en justitie.