Volledig scherm
PREMIUM
File op de A2. © marc bolsius

Snelheidsproef tegen files en ongelukken op snelweg A2 krijgt geen vervolg

DEN BOSCH - Een experiment van Rijkswaterstaat heeft afgelopen jaar niet geleid tot minder files en ongelukken op de A2 tussen Empel en Waardenburg. De proef met lagere maximumsnelheden in de ochtend- en avondspits krijgt daarom geen vervolg. De uitkomst is niet verrassend voor de automobilisten die tijdens het experiment in oktober en november vorig jaar vast stonden op de snelweg richting Utrecht.

In afwachting van grote investeringen zoekt Rijkswaterstaat naar kleine maatregelen die meer lucht geven op knelpunt A2. De proef met een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur in de ochtend- en avondspits past in die zoektocht. ,,Met deze maatregel wilden we de kans op schokgolven door rembewegingen verkleinen, zodat het aantal kop-staartbotsingen mogelijk afneemt en als gevolg daarvan ook de extra files”, stelt woordvoerder Maurice van de Graef. 

  1. Bobby Rust weg bij Noble Kitchen: ‘Niet bereid om te verhuizen’

    Bobby Rust weg bij Noble Kitchen: ‘Niet bereid om te verhuizen’

    DEN BOSCH - Chef-kok Bobby Rust (37) is weg bij het in Cromvoirt gevestigde restaurant Noble Kitchen van sterrenchefkok Edwin Kats (restaurant Noble in Den Bosch). Rust ging vorig jaar aan de slag in het naast de golfbaan gelegen bedrijf. Hij is intern opgevolgd door Tom Schoonus (ruim een jaar souschef in Noble Kitchen en bijna zes jaar souschef in Noble). Ook was Schoonus drie jaar werkzaam in restaurant Cordial (Oss).