Songfestival mag Den Bosch maximaal 3 miljoen euro kosten

Video + POLLDEN BOSCH - Den Bosch heeft maximaal 3 miljoen euro over om gaststad te worden voor het Eurovisie Songfestival 2020. Daarbij werd ook gerekend op een bijdrage van minimaal 3 miljoen euro van de provincie. Inmiddels is duidelijk dat de provincie het bij 1 miljoen euro houdt. 

Volledig scherm
De delegatie uit Den Bosch met wethouder Mike van der Geld in Hilversum. © BD

Dat bedragen staan in het geheime voorstel dat woensdag om 12.00 uur openbaar gemaakt werd, maar al eerder in het bezit was van het Brabants Dagblad. Den Bosch had een kleine delegatie naar Hilversum gestuurd om het bidbook bij de NPO in Hilversum te presenteren.

In het voorstel staat ook dat de European Broadcasting Union (EBU) 5 miljoen euro bijdraagt aan de NPO, maar staat niets vermeld over de (financiële) bijdrage van de omroeporganisatie zelf. En ook niet van Libéma als eigenaar van de Brabanthallen, waar het evenement gehouden zou moeten worden.

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”