Een van de twee voormalige panden van Vivent aan de Rijnstraat, waar ook de huisartsenpost een onderkomen had.
Volledig scherm
Een van de twee voormalige panden van Vivent aan de Rijnstraat, waar ook de huisartsenpost een onderkomen had. © Marc Bolsius

SP Den Bosch wacht op bouwplannen aan de Rijnstraat

DEN BOSCH - De SP in Den Bosch wil van het college van B en W weten hoe het staat met de bouwplannen in de voormalige panden van zorgorganisatie Vivent aan de Rijnstraat 4 en 10. Voor deze partij zijn beide panden geschikt voor sociale huurwoningen én is er een kans om er betaalbare studentenkamers in te plaatsen.

Woningcorporatie Mooiland uit Grave kocht de twee panden (waaronder het hoofdkantoor) nadat Vivent verhuisde naar woonzorgcentrum Mariaoord in Rosmalen. In december vorig jaar was het volgens een woordvoerster van Mooiland de bedoeling dat Rijnstraat 4 wordt gesloopt en nummer 10 wordt gestript. Er zou plaats zijn voor 96 sociale huurappartementen.

De ombouw van Rijnstraat 10 zou volgens de corporatie de afgelopen zomer starten, de sloop en nieuwbouw van Rijnstraat 4 in het najaar. Bij Mooiland kunnen ze pas na het weekeinde op de stand van zaken reageren.