Volledig scherm
© Shutterstock

Speciale woontorens voor mussen en vleermuizen bij Heesch-West

VINKEL - Een ontwerpbestemmingsplan voor Heesch-West is er nog niet. Maar er komen al wel drie woontorens als veilig onderkomen voor vleermuizen en mussen.

 1. Bosschenaar ‘nogal opstandig’; daarom extra medewerkers parketpolitie in rechtszaal ’
  PREMIUM

  Bossche­naar ‘nogal opstandig’; daarom extra medewer­kers parketpoli­tie in rechtszaal ’

  DEN BOSCH - De coronaregels in het Bossche Paleis van Justitie zijn overzichtelijk. Mondkapje op bij binnenkomst van het gebouw. Je houdt minstens 1,5 meter afstand van anderen. En je volgt de pijlen voor de gewenste looprichtingen. Geen probleem. Maar met een aanvullende voorwaarde heeft een 21-jarige Bossche verdachte deze woensdagmiddag veel moeite. ,,Ik hoor van de bode dat u net nogal opstandig was’’, zegt politierechter Brouwer al snel na het begin van de rechtszaak.
 2. Feest afgebroken in Villa Maasdonk: ‘Te veel gasten, ze dansten en hielden te weinig afstand’
  PREMIUM

  Feest afgebroken in Villa Maasdonk: ‘Te veel gasten, ze dansten en hielden te weinig afstand’

  NULAND - Bij een feest in de Nulandse Villa Maasdonk zijn volgens de gemeente met opzet coronaregels overtreden. Het feest werd stilgelegd nadat de eigenares volgens een woordvoerder tevergeefs was gewaarschuwd. De Veiligheidsregio buigt zich over maatregelen. ,,We zijn een gerenommeerd bedrijf. En nu wordt ons een slechte naam bezorgd’’, reageert eigenaresse Marijcke van Oss.