Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum van Vught. © Albert van den Boomen

Start sloop voor centrumplan Oost Vught, maar omwonenden voelen zich gepasseerd

VUGHT - Omwonenden in de omgeving van het winkelcentrum Marktveldpassage in Vught hebben er moeite mee dat de gemeente ‘consequent niet naar hen luistert’. Dat zegt VvE -voorzitter Philip Helmer van Het Vughtse Hart.

Quote

De participa­tie met omwonenden is wat ons betreft nog niet gestart

Philip Helmer, VvE Het Vughtse Hart

Volgens Helmer is er geen veiligheidsplan en er is geen plaatje van hoe Centrumplan Oost er straks definitief uitziet. ,,De participatie met omwonenden is wat ons betreft nog niet gestart. We hebben wethouder Pennings al in een open brief laten weten dat hij aansprakelijk is voor elke vorm van vertraging, omdat nog niet behoorlijk met ons is gecommuniceerd en afgestemd.’’

Met de sloop van de Bruna wordt morgen een begin gemaakt met wat in 2023 tot het nieuwe Centrumplan Oost met winkels en negentig nieuwe appartementen moet leiden. De boek- en tijdschriftenwinkel gaat tegen de grond voor een tijdelijke parkeerplaats op de hoek van de Dr. Hillenlaan - Raadhuisstraat. Begin oktober worden op het huidige parkeerterrein rioolbuizen, leidingen en voorzieningen voor water, gas, elektriciteit en telecom aangelegd. Als de nutsvoorzieningen onder de grond liggen, is parkeren op Het Ploegveld weer mogelijk.

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”