Volledig scherm
Elekrische eendjes van de Vlotte Vloot © Olaf Smit

Straatbeeld: Veertien eendjes zwemmen in het water

Do 11 sep. De eerste vier kleurrijke eenden varen al, maar volgend vaarseizoen moet het echt gaan gebeuren. Veertien eenden in net zoveel kleuren kunnen dan geregeld door de binnenstad van Den Bosch varen.

Johan Dingemans heeft de elektrische vaartuigen pas sinds vorige week rondvaren, maar nu al vallen ze op. De eigenaar van de Vlotte Vloot heeft vier eenden rondvaren, en deze winter gaat hij onder nog eens tien eenden een accu zetten. ,,Allemaal in verschillende kleuren en met een net wat andere tekst erop”, aldus Dingemans.

Op de accu kan iemand een uurtje of vier á vijf varen, is het idee. Geen probleem, zegt Dingemans. ,,We kregen juist veel vraag van mensen die juist maar één of twee uurtje willen varen, in plaats van gelijk een dag een sloep te willen huren. Deze elektrische eenden spelen daar op in.” En vanaf de Witte Sieb is met één keer opladen de hele binnenstad wel een beetje te bereiken.

En waarom die kleurrijke eenden? ,,We bestaan dit jaar vijf jaar en dan wil je de vloot toch wel eens verjongen en vernieuwen. Dan vond ik dit wel een geinig project.”

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

  1. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
    video

    Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

    VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.