Leo Janssen met een speciale step waarmee hij in 2004 vanuit Empel naar Athene reed. Op de achtergrond truien die herinneren aan zijn bezoek aan meerdere Olympische Spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Leo Janssen met een speciale step waarmee hij in 2004 vanuit Empel naar Athene reed. Op de achtergrond truien die herinneren aan zijn bezoek aan meerdere Olympische Spelen. © Marc Bolsius

Superfan Leo Janssen sinds 1992 bij alle Olympische Zomerspelen: ‘Ik leef er net als de sporters vier jaar naar toe. En nu baal ik’

DEN BOSCH - Leo Janssen (52) zag sinds de Olympische Spelen in Barcelona (1992) elke vier jaar het olympisch vuur ‘live’ branden. De Empelaar was er niet alleen bij in Atlanta, Sydney en Athene. Maar ook in Peking, Londen en Rio de Janeiro. Niet als sporter, maar als supporter. ,,Ik leef er net als sporters vier jaar naar toe. Maar dan als fan.’’ Hij had nu bij de spelen in Tokyo willen zijn. Maar het vuur gaat daar pas volgend jaar ‘aan’. Wat betekent dat voor hem?

 1. Burgemeester kondigt noodverordening af voor grote delen van Den Bosch, Helftheuvel ontruimd
  PREMIUM

  Burgemees­ter kondigt noodveror­de­ning af voor grote delen van Den Bosch, Helftheu­vel ontruimd

  DEN BOSCH - Het blijft onrustig in Den Bosch. De Helftheuvel is dinsdag vroeg in de middag ontruimd wegens signalen vanuit de wijk dat mensen op weg zouden zijn naar het winkelcentrum. De nabijgelegen supermarkt Aldi sluit voortijdig zijn deuren. Diverse scholen, waaronder Helicon, sturen leerlingen naar huis. Lessen worden online voortgezet. Een Bossche kinderopvang heeft ouders opgeroepen hun kinderen voor 14.30 uur op te halen in verband met onrust in de wijk. In Rosmalen worden winkels dichtgetimmerd. Vanwege de groeiende dreiging heeft burgemeester Jack Mikkers een noodverordening afgekondigd voor grote delen van Den Bosch.
 2. Den Bosch droomt volop over de binnenstad, maar zijn dromen geen bedrog? ‘Het is wel érg ambitieus’
  PREMIUM

  Den Bosch droomt volop over de binnenstad, maar zijn dromen geen bedrog? ‘Het is wel érg ambitieus’

  DEN BOSCH - Den Bosch wil veel zijn in 2030. Zo moet het tegen die tijd een toonaangevende datastad en de Cultuurstad van het Zuiden zijn en moet dat jaar hét jaar worden waarin de binnenstad de ‘meest dynamische binnenstad van Nederland' is. Dat staat in het Economisch Perspectief Brede Binnenstad dat de gemeente deze week presenteert. Een mooie doelstelling, maar of het haalbaar is?
 1. Protest rond Maagdenrotonde Apeldoorn na ingaan avondklok
  Play

  Protest rond Maagdenro­ton­de Apeldoorn na ingaan avondklok

 2. Culturele sector kijkt uit naar dag dat podia weer opengaan
  Play

  Culturele sector kijkt uit naar dag dat podia weer opengaan