Volledig scherm
PREMIUM
De gilden Sint Catharina, en Sint Barbara en Sint Sebastiaan op weg naar de kerk. © copyright Marc Bolsius

Tanende belangstelling voor carnaval, kermis en gilden in Vught: ‘Ik blijf niet trekken aan een dood paard’

VUGHT - De carnaval, kermis en gilden hebben het moeilijk in Vught. Het aantal belangstellenden voor dit 'levende erfgoed’ loopt al jaren terug. Toch geven de betrokken organisaties zich niet zo maar gewonnen. Ze komen met maatregelen die het tij moeten keren. ,,Als we er sámen onze schouders onder zetten, is er nog hoop.” 

De Stichting Kermis Vught wil komend jaar de attracties verplaatsen van de locatie Heuvel, Marktveld, Maurickplein naar het veel grotere evenemententerrein Lidwinaveld. Een nieuwe impuls die de tanende belangstelling voor de Vughtse kermis moet keren. ,,Ik wil het twee jaar proberen", zegt kermisorganisator Henri Paashuis. ,,Een mooie, grote kermis, zoals vroeger. Als mensen dan nog niet komen, dan houdt het op. Ik blijf niet trekken aan een dood paard.”

  1. Supportersbus FC Den Bosch bij ‘kansloze actie’ gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch bij ‘kansloze actie’ gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’

    DEN BOSCH/BREDA - Een bus vol met FC Den Bosch-supporters is vrijdag op weg naar de wedstrijd tegen NAC in Breda stopgezet door de politie en naar het politiebureau gebracht voor controle. De politie vermoedde na een tip dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken tijdens de wedstrijd’. Maar tijdens het fouilleren van de groep - in het cellencomplex - bleek dat bijna niemand iets op zak had.