Volledig scherm
Tante Wonnie. © Marc Brink/BD

Tante Wonnie verkocht aan Nick van Rijn en Otto van den Groenendaal

DEN BOSCH - Otto van den Groenendaal (eigenaar van stadsherberg 't Pumpke) en Nick van Rijn (onder meer werkzaam geweest in het Bossche restaurant KEK) hebben het aan de Bossche Hinthamerstraat gevestigde Surinaamse restaurant Tante Wonnie gekocht.  

Na een twee jaar durende wereldreis had Van Rijn zijn zinnen gezet op de overname van een horecazaak. Hij zegt  onder de indruk te zijn geraakt van de sfeer, het concept en de toegankelijkheid van Tante Wonnie. Met chef-kok Daniël Rokven (afkomstig uit Paramaribo) en de huidige medewerkers wil hij vanaf 1 september voortzetten wat David Biersteker en Jermain Chin-a-Joe hebben bereikt. 

Biersteker en Chin-a-Joe begonnen in 2010 met Tante Wonnie in de Bossche Karrenstraat en verhuisden enkele jaren geleden naar de Hinthamerstraat. Thuisbezorgen of Surinaamse catering op feestjes behoren wat Van Rijn betreft vanaf september ’zeker tot de mogelijkheden’. 

  1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
    PREMIUM

    De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

    DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”