Volledig scherm
Badplaats IJzeren Man. © Vughts Museum

Tentoonstelling over IJzeren Man Vught verlengd tot 30 juni

VUGHT - De tentoonstelling in DePetrus te Vught over ‘Badplaats IJzeren Man’ trekt veel belangstelling en daarom heeft het Vughts Museum besloten de expositie te verlengen tot en met zondag 30 juni.

Het is dit jaar 125 jaar geleden dat op de Vughtse Hei zand werd afgegraven voor het Bossche station en de wijk eromheen (’t Zand). Daardoor ontstond een bosmeer dat al snel gebruikt werd als zwembad. Met foto’s en schilderijen wordt het verhaal verteld over deze toeristische attractie, die al voor de Tweede Wereldoorlog in trek was.

De expositie in het Vughts Museum in DePetrus aan de Heuvel 2 in Vught is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur geopend, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

  1. Restauratie huis Jeroen Bosch kost meer dan miljoen, precies prijskaartje pas duidelijk na onderzoek à 130.000 euro

    Restaura­tie huis Jeroen Bosch kost meer dan miljoen, precies prijskaart­je pas duidelijk na onderzoek à 130.000 euro

    DEN BOSCH - Natuurlijk gaat de restauratie van het Jeroen Boschpand De Kleine Winst op de Bossche Markt meer geld kosten dan gedacht. Die waarschuwing gaf wethouder Mike van der Geld al vast aan de politiek. Hoeveel meer dan de in 2017 geschatte één miljoen euro is (nog) niet te zeggen. Daar is weer de 130.000 euro voor nodig die de gemeenteraad beschikbaar moet stellen voor een onderzoek naar de bouwhistorische restauratie.