Volledig scherm
Badplaats IJzeren Man. © Vughts Museum

Tentoonstelling over IJzeren Man Vught verlengd tot 30 juni

VUGHT - De tentoonstelling in DePetrus te Vught over ‘Badplaats IJzeren Man’ trekt veel belangstelling en daarom heeft het Vughts Museum besloten de expositie te verlengen tot en met zondag 30 juni.

Het is dit jaar 125 jaar geleden dat op de Vughtse Hei zand werd afgegraven voor het Bossche station en de wijk eromheen (’t Zand). Daardoor ontstond een bosmeer dat al snel gebruikt werd als zwembad. Met foto’s en schilderijen wordt het verhaal verteld over deze toeristische attractie, die al voor de Tweede Wereldoorlog in trek was.

De expositie in het Vughts Museum in DePetrus aan de Heuvel 2 in Vught is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur geopend, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

  1. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.