Volledig scherm
Het ontwerp voor het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch van architectenbureau NOAHH uit Amsterdam. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Theaterdebat bij Achter de Poort: Een nieuw theaterkwartier?

DEN BOSCH - Het theaterdebat in en buiten de Bossche politiek als een never ending story. Bij het debat-initiatief Achter de Poort voegen ze daar een hoofdstuk aan toe. Zaterdag is er in de Knillispoort van 12.00 tot 14.00 uur een debat waaraan in ieder geval de politici Pieter Paul Slikker (PvdA) en Paul Kagie (Leefbaar 's-Hertogenbosch) aan meedoen. 

De coalitiepartijen hebben echter al aangegeven geen deelnemer te sturen. Omdat er in juni een kort geding over het theater is. Dat laatste is voor organisator en debatleider Frans van Gaal geen reden om het debat af te blazen. De oud-politicus wil een stevig gesprek over verleden en toekomst. Of het nieuwe theater op de juiste locatie staat, of de Kaaihal op de Tramkade in een nieuw theaterkwartier een mooie oplossing is. ,,Veel of weinig politici, Bosschenaren kunnen ook met elkaar in debat‘’', aldus Van Gaal. 

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.