Volledig scherm
De groenstrook tussen de Eerste en Derde Hambaken staat compleet onder water door lekkages. © Brabants Dagblad

Tijdelijk geen water klein deel Hambaken door nieuwe problemen met lekkende leidingen

DEN BOSCH – De waterleiding in de Hambaken in Den Bosch zorgt al een aantal maanden voor problemen. Brabant Water is donderdag opnieuw bezig om lekkages aan te pakken en delen van leidingen te vervangen. De groenstrook tussen de Eerste en Derde Hambaken stond donderdagochtend compleet blank.

Volgens een woordvoerster van Brabant Water is vanwege lekkages in november en december al een gedeelte van de leiding vervangen als gevolg van lekkages. Op dit moment hebben 44 huizen geen water en de verwachting is dat het werk aan het einde van de donderdagmiddag klaar zijn. Tot die tijd is er een tijdelijk watertappunt geplaatst bij de Eerste Hambaken 79.

De waterleverancier onderzoekt de oorzaak van de lekkages en gaat een actieplan opstellen, aldus de woordvoerster.

  1. Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    DEN BOSCH - Badminton in Nederland heeft -mede doordat wereldtoppers ontbreken- wel eens betere tijden gekend. De populariteit is tanende. Een uitvloeisel daarvan is dat de sport steeds vaker in verband wordt gebracht met ‘spruitjes en truttigheid’. Om tegenspel te bieden aan het ietwat suffige imago heeft badmintonvereniging De Maasshuttles iets ludieks bedacht: het organiseren van een blacklight toernooi. De fantasievariant vond zaterdagmiddag in Maaspoort Sports & Events gretig aftrek.