Volledig scherm
De groenstrook tussen de Eerste en Derde Hambaken staat compleet onder water door lekkages. © Brabants Dagblad

Tijdelijk geen water klein deel Hambaken door nieuwe problemen met lekkende leidingen

DEN BOSCH – De waterleiding in de Hambaken in Den Bosch zorgt al een aantal maanden voor problemen. Brabant Water is donderdag opnieuw bezig om lekkages aan te pakken en delen van leidingen te vervangen. De groenstrook tussen de Eerste en Derde Hambaken stond donderdagochtend compleet blank.

Volgens een woordvoerster van Brabant Water is vanwege lekkages in november en december al een gedeelte van de leiding vervangen als gevolg van lekkages. Op dit moment hebben 44 huizen geen water en de verwachting is dat het werk aan het einde van de donderdagmiddag klaar zijn. Tot die tijd is er een tijdelijk watertappunt geplaatst bij de Eerste Hambaken 79.

De waterleverancier onderzoekt de oorzaak van de lekkages en gaat een actieplan opstellen, aldus de woordvoerster.

  1. Bijeenkomst in provinciehuis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmigranten voortaan internationals. Dat klinkt beter’

    Bijeen­komst in provincie­huis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmi­gran­ten voortaan internatio­nals. Dat klinkt beter’

    DEN BOSCH - Zelfs als de economische groei stilvalt, blijft in Noord-Brabant structureel grote behoefte aan arbeidsmigranten. Oorzaak: de uitstroom op de arbeidsmarkt door pensionering is groter dan de instroom van jonge werknemers. ,,Alleen al in de techniek lopen we eind 2020 tegen een tekort aan van 20.000 mensen. Arbeidsmigranten zijn dus geen probleem, maar bittere noodzaak.”