Volledig scherm
PREMIUM
Verkeer in de avondfile. © ANP

Transport en provincie
zien niets in tol
op Brabantse snelweg

Tol heffen op specifiek de drukste snelwegen in Brabant is slecht en werkt contraproductief. Dat stellen gedeputeerde Van der Maat en Transport en Logistiek Nederland in reactie op plannen. 

Het ‘paard achter de wagen spannen’ en ‘contraproductief'. De brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) ziet niets in het 'plan’ om een speciale Brabantse snelwegtax in het leven te roepen. Ook EVO-Fenedex verklaart zich faliekant tegen een specifiek Brabants tolsysteem. ,,Wanneer er tol geheven wordt - en dat gaat in 2023 sowieso gebeuren - moet je dat landelijk invoeren. Dat snijdt het hout. Alléén in Brabant heeft het geen zin”, stelt Snijders van TLN.

  1. Bijeenkomst in provinciehuis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmigranten voortaan internationals. Dat klinkt beter’

    Bijeen­komst in provincie­huis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmi­gran­ten voortaan internatio­nals. Dat klinkt beter’

    DEN BOSCH - Zelfs als de economische groei stilvalt, blijft in Noord-Brabant structureel grote behoefte aan arbeidsmigranten. Oorzaak: de uitstroom op de arbeidsmarkt door pensionering is groter dan de instroom van jonge werknemers. ,,Alleen al in de techniek lopen we eind 2020 tegen een tekort aan van 20.000 mensen. Arbeidsmigranten zijn dus geen probleem, maar bittere noodzaak.”