Treinen tussen Geldermalsen en Den Bosch rijden weer: ‘Ik heb het niet aan zien komen’

DEN BOSCH - Door een aanrijding reden er geen treinen tussen Geldermalsen en Den Bosch. Inmiddels is het treinverkeer weer opgestart. 

De aanrijding vond rond 13.15 uur plaats bij de spoorovergang aan de Voetakkerweg in Meteren, vlakbij Geldermalsen. 

Een verbouwereerde Hanneke van Doorn stapte woensdagmiddag wonderwel ongeschonden uit haar auto, nadat ze in Meteren een overgang opreed op het moment dat er een trein voorbij kwam. Met haar auto klapte ze vermoedelijk op de trein. De schade bleef beperkt tot de auto van Van Doorn. ,,Opeens was er de airbag en verder niets. Ik heb het niet aan zien komen.’’

Het ongeluk heeft rond 13.15 uur plaatsgevonden bij de bewaakte spoorovergang van de Voetakkerweg in Meteren, vlakbij Geldermalsen. De oudere vrouw durft niet te zeggen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. ,,De zon stond laag aan de hemel, misschien was dat het. Ik heb de lichten gewoon niet gezien en toen reed ik opeens tegen een trein aan.’’ Ze is blijkbaar ook om de slagboom van de bewaakte overgang heengereden.

Geen treinverkeer

De vrouw wist na het ongeluk zelf uit de auto te komen. ,,Ja, met mij is alles goed. Ik kan eigenlijk verder niets vertellen’’, zegt de automobiliste. 

Vanwege de aanrijding in Meteren was er geen treinverkeer mogelijk tussen Geldermalsen en Den Bosch. De trein stopte zo’n honderd meter verderop. Daar zaten volgens een woordvoerder zo’n 340 reizigers in.

De politie verrichtte onderzoek naar het ongeluk. Vervolgens controleerde ProRail de overgang. Ruim een uur na het ongeval vervolgde de trein zijn weg richting Den Bosch. Het treinverkeer werd rond 15.45 weer vrijgegeven.

Volledig scherm
Door een aanrijding rijden er geen treinen tussen Geldermalsen en Den Bosch. © Twitter OvDRail_Jan