Man plast tegen vangrail op A2 bij Empel.
Volledig scherm
Man plast tegen vangrail op A2 bij Empel. © Wis-Tom

‘U parkeert op de A2 bij Empel omdat de nood zó hoog is, mag dat?’

VIDEODEN BOSCH - Voor deze automobilist was de nood zó hoog dat hij zaterdagmiddag zijn auto op de snelweg stilzette op de linkerrijstrook van de A2 bij Empel. Met nog open deur plaste hij tegen de vangrail. Een dashcam van een bedrijfswagen filmde het voorval, waarin te zien is hoe de medewerkers het vol ongeloof zien gebeuren.

Op de dashcambeelden is te zien hoe de man voor het busje zijn auto parkeert, uitstapt en naar de vangrail loopt. Tijd om zijn deur te sluiten heeft hij niet, want binnen twee seconden staat hij tegen de vangrail te plassen. Voorbijrazende auto’s hoefden maar een paar meter naar links uit te wijken en zijn openstaande deur was geraakt. 

Medewerkers van het bedrijfsbusje stonden daar al stil om een matrixbord te repareren. Twee rijstroken waren hierdoor tijdelijk afgesloten, maar even verderop was gewoon een vluchtstrook. Op de beelden is te zien dat ze vol ongeloof voor hun busje langslopen, als ze zien wat er een paar meter voor hun gebeurt. 

De filmer schreef een tweet waarin hij zijn verontwaardiging uitte: ,,U parkeert hier op de snelweg met twee afgesloten rijstroken om te plassen, mag dat?”