In plaats van samen met het Rosmalense Rodenborch-College naar een nieuw gebouw in De Groote Wielen te verhuizen, houdt het Jeroen Bosch College met ingang van het schooljaar 2022-2023 op te bestaan.
Volledig scherm
PREMIUM
In plaats van samen met het Rosmalense Rodenborch-College naar een nieuw gebouw in De Groote Wielen te verhuizen, houdt het Jeroen Bosch College met ingang van het schooljaar 2022-2023 op te bestaan. © Olaf Smit

Uitgedund Jeroen Bosch College houdt op te bestaan

DEN BOSCH/ROSMALEN - Het Jeroen Bosch College in Den Bosch gaat sluiten. In plaats van samen met het Rosmalense Rodenborch-College naar een nieuw gebouw in De Groote Wielen te verhuizen, houdt de school met ingang van het schooljaar 2022-2023 op te bestaan. De reden is de sterke terugloop van het aantal leerlingen. Die kunnen hun schoolloopbaan voortzetten op de nieuwe school.

Het plan om in De Groote Wielen in Rosmalen een nieuw schoolgebouw voor 2300 leerlingen te openen met ingang van schooljaar 2022-2023 blijft onverminderd overeind. Alleen zal het zonder het Jeroen Bosch College (JBC) zijn. In plaats van in te schuiven bij het Rodenborch-College, houdt de school in de Bossche wijk de Rompert op te bestaan en kunnen de leerlingen overstappen naar de nieuwe school.