Volledig scherm
PREMIUM
Kimberly van den Broek (links) en Angela van Riel runnen sinds anderhalf jaar In Memory Uitvaartverzorging. © copyright Marc Bolsius

Uitvaartbranche: de klant is ook na zijn dood koning

DEN BOSCH - Ze was kapster in een bejaardenhuis toen een dierbare overleed. En ineens wist Kimberly van den Broek het: ze wilde de uitvaartbranche in. Mensen een mooi afscheid geven, iets betekenen voor degenen die vol verdriet achterblijven.

Ze volgde een opleiding, vond werk bij een uitvaartbedrijf in de regio. Leerde er veel, echt, maar langzaam voelde ze ook: dit is niet hoe ík het wil. Steeds maar weer datzelfde riedeltje afdraaien en ja, soms had ze het gevoel dat ze zoveel mogelijk geld moest verdienen ‘over de rug van rouwende families’.

  1. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
    video

    Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

    VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.