Volledig scherm
Vestingloop 2017. © Roel van der Aa

Verkenning van parcours Vestingloop in Den Bosch: 5, 10 en 15 kilometer

DEN BOSCH - Bij het plein voor het Koning Willem I College aan de Bossche Onderwijsboulevard start woensdag 15 mei om 19.15 uur een verkenning van het parcours van de Vestingloop die op 26 mei wordt gehouden. 

Onder (bege)leiding van Run2Day Den Bosch en Van Lith Healthness worden belangstellenden wegwijs gemaakt op het parcours van de 5, 10 en 15 kilometer. De start is gelijktijdig. Maar met het indelen van de groepen wordt  rekening gehouden met het persoonlijke tempo. Eventuele spullen worden naar de finish gebracht. Ook is  behandeling door een fysiotherapeut mogelijk. 

Vestingwandeling 

De Vestingloop is uitgebreid met een Vestingwandeling (‘Lopen in de voetsporen van Frederik Hendrik’). Het gaat om een 25 kilometer lange route langs onder meer Fort Isabella en door de Moerputten. Start van de wandeling is vanaf 11.00 tot 12.00 uur op de Parade waar een dag later de finish is van de Vestingloop. 

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.