Volledig scherm
Els © José van der Biezen

Vermaak voor iedereen tijdens Brulboei in Nuland

NULAND - Veel lachsalvo’s tijdens gezellige Brulboei. Zowel de plaatselijke nieuwtjes als humor bij de typetjes zorgden voor veel vermaak.

In De Meent vond vrijdag 8 februari de première plaats van Brulboei met een aantal bekende artiesten, maar ook enkele nieuwe. Els werkt in het plaatselijke Martinushuis en mist een man in haar leven. Met een ukelele en een harpje verleid ze enkele potentiële kandidaten, maar helaas zonder succes. De eerste reactie van Els: ,,Het ging lekker, ik ben helemaal tevreden. Het is gegaan zoals ik hoopte dat het zou gaan”.

In het echte leven is Judith Nicols (43 jaar) wel vrijgezel, maar niet op zoek naar een man. Ze heeft 3 dochtertjes die ook alle drie tonproaten op het keindergebrul. ,,Dit stond al 10 jaar op mijn bucketlist. Ik wilde één keer meedoen aan de Brulboei”.

Ook nieuw waren De Meezingers. Angel de Haas (43) en John Verstegen (42) bestegen tot twee keer toe het podium met een medley van Nederlandse liedjes. Ze hadden ook een eigen lied onder de naam: 'Hee Gaoade Mee?’. ,,We zijn meer dan dik tevreden. Als het maar gezellig is, en dat was het”.Het duo Dubbelvet deed na 11 jaar voor de laatste keer mee. Zij geven de jeugd een kans om mee te doen.

Harold Savelkouls als El Arie Bier had de lachers op zijn hand als oliesjeik met zijn harem van vijf vrouwen en een aantal voetbalclubs die hij had opgekocht. Ook Fons en Sientje als kapelaan met zijn pastoorsmeid kregen de zaal geboeid met hun komische verhaal over de kerststal in Nuland.

De paardenmeisjes Connie en Mariska gaven vele steken onder water over de Nulanders in het bijzonder. Nog meer ludieke voordrachten, Dansgroep De Waoterspetjes en Muziekkapel De Waoterbloazers maakten er een onvergetelijke avond van. Vooraf werd het eerste exemplaar van het logbuukske, al 16 jaar op rij het beste carnavalsboek, overhandigd aan de 88-jarige Martien Westerlaken, bezorger vanaf het eerste uur.

En dit allemaal onder toeziend oog van Prins Vincent en Adjudant Jan-Willem. De volgende voorstellingen op 15 en 16 februari zijn allemaal uitverkocht.

Volledig scherm
Sfeer, met links Martien Westerlaken © José van der Biezen
Volledig scherm
De meezingers door de zaal © José van der Biezen
Volledig scherm
De meezingers met Prins en Adjudant op achtergrond © José van der Biezen
Volledig scherm
Fons en Sientje © José van der Biezen
Volledig scherm
Connie en Mariska © José van der Biezen